Op de zuivelafdeling van de Klompenhoeve worden verse producten gemaakt van geitenmelk. Dit zijn o.a. kwark, crème fraise, boter en Egmondse bollen. Van onze eigen Biologisch Dynamische melk wordt elders kaas gemaakt, maar rijpt hier verder af en krijgt zijn verzorging.
Cliënten leveren een wezenlijke bijdrage aan het tot stand komen van deze producten.
Vele deelprocessen in de zuivelproductie worden zelfstandig, in teamverband en onder begeleiding gedaan.
Het werk kent aspecten die fysiek zwaar kunnen zijn, denk hierbij aan tillen, schoonmaken, warmte, koude en langere periode van stil staan. Er zijn uiteraard voldoende momenten van lichter en ander werk, zodat het allesbehalve saai is.
Voorbeelden werkzaamheden:
-In lijnproductie kwarkpotjes vullen, dekselen en transport klaar maken
-In lijnproductie Egmondse bollen in potjes doen, kruiden, afvullen en dekselen
-Kaas raspen, afwegen en verpakken
-Magazijnwerk als orderpicking, productieverwerking en transport gereed maken.
-Verzorging van kaas in het magazijn, keren, plastificeren, etiketten en verzend gereedmaken
-Naast de eigen melk gebruiken wij ook geitenmelk van elders. Het transport van de melk naar de Klompenhoeve en de kaasfabriek doen wij zelf, alsmede het vervoeren van kaas naar ons magazijn.
Werken met voedingsproducten vraagt een stikte naleving van hygiëne. Schoonmaken en goede persoonlijke hygiëne zijn dan ook belangrijk op de zuivelafdeling op de Klompenhoeve.
Werken met geitenmelk en het komen tot een natuurlijk, eerlijk en heerlijk product kan veel voldoening geven.
Uiteraard wordt er soms ook geproefd, want je moet natuurlijk wel weten wat je maakt.
Bent u (mogelijk) een zakelijke klant? Klik hier